Cinsel Yolla Hastalıklar Nasıl Bulaşır?
  1. Ana Sayfa
  2. Uncategorized

Cinsel Yolla Hastalıklar Nasıl Bulaşır?

0

Cinsel ilişki esnasında kişilerin teması ile gerçekleşen sıvı akıntılar bu hastalıkların buluşmasında etkilidir.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Nelerdir?

Kişilere cinsel yolla bulaşan hastalıklar oldukça fazladır. Bunlar; AIDS, Hepatit B ve hepatit C, HPV, bel soğukluğu, frengi, üretrit, herpes, trikomonas olmaktadır.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıkların Belirtileri Nelerdir?

Cinsel ilişki ve idrar esnasında ağrı yanma ve kaşıntı, cinsel bölge de oluşan siğil, uçuk, ve yara, kabarıklik, ateş, cinsel organda akıntı, sık idrara çıkma isteği, kaşıklar oluşan sisilik ve bezeler cinsel yolla bulaşan hastalıklar belirtilerinin en belirgin olanlarıdır.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklardan Korunma Yolları Nelerdir?

Bu hastalık gruplarından birine dahi dahil olmamak için kişinin yapması gereken tek eşli bir hayat sürmesidir. Bir doğum kontrol yöntemi olan kondom da bazı Hastalıkların buluşmasını engelleyebilir ancak bu kesin çözüm değildir.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıkların Tedavileri Nelerdir?

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar içinde bir kısmı sadece kontrol altına alınıp takibi yapılırken bazısı uygun tedavi yöntemi kullanılarak yok edilebilir. Hepatit B ve C, herpes, simplex, AIDS ve Hpv tam olarak tedavi edilemeyen cinsel yolla bulaşan hastalıklar arasında yer alır.

Alerji Testi Nedir?

Vücuda etki eden bazı alerjen etkenlerin tespit edilmesi için uygulanan kan ve deri testleri alerji testi olarak geçer.

Alerji Testleri Neden Yapılır?

Alerji testi genellikle kan tahlili ya da deri üstüne uygulan prick testi ile yapılır. Deri üstüne çizikler atılır solüsyon olarak hazırlanan alerjen maddeler çizilen deri üzerine damlatılır ve yaklaşık olarak 30 dakika bekletilir ve sonra kızarıklık oluşturan madde alerjen madde olarak kabul edilir

Alerji Testi Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Hastaların alerji testi öncesi bilinmesi gereken en etken durum soğuk algınlığı ve öksürük şurubu gibi kullanılan ilaçların 7 gün öncesinden kesilmiş olması ve bir kaşık dahi içilmemiş olmasıdır. Alerji testlerini en çok etkileyen ilaç grubu olan soğuk algınlığı ve öksürük şurupları bir kaşık dahi olsa 7 gün içerisinde hiç kullanılmamış olmalıdır.

Alerji Testi Ne Zaman Yapılır?

Alerji testi doktorun uygun gördüğü her dönemde gerçekleştirilebilir ancak 3 yaşından önce yapılan sonuçlar güvenilir sonuçlar olarak kabul edilmemektedir.

Alerji Testi Fiyatları

Alerji testleri ile ilgili fiyat araştırması yapılırken bu sağlık hizmetini veren sağlık kuruluşlarının kendi içerisinde farklı fiyat politikaları olduğu görülmektedir. Alerji testi fiyatları yaptırılan merkeze göre değişebilmektedir.

Check Up Nedir?

Kişilere yapılan check up genel bir sağlık taraması olarak kabul edilir. Herhangi bir yakınma olsun ya da olmasın her yaştan kişiye yapılarak kişinin erken dönemde hastalığı var ise tespiti sağlanır.

Check up Neleri Kapsar?

Genel bir sağlık taraması olan check up kişiye özel olabildiği gibi belli paketler kapsamında da kişilere sunulabilmektedir. Kapsamı oldukça farklılık göstermektedir. Hastalara uygulanan check Up genel sağlık taraması ile doğrudan ilgili bir sistemdir. Alerji testi ise daha dar bir sağlık taraması olabilmektedir. Sadece alerjen maddenin tespiti yapılabilmektedir.

Check up Nasıl Yapılır?

Check-up işlemi ilk olarak kişinin tansiyon Ateş ve nabız değerlendirmeleri ile başlar. Bu işlemin ardından kan ve idrar tahlilleri alınır ve gerekli görülen tahliller laboratuvar tarafından istenir çıkan sonuçlara göre gerekli branş doktorları çıkan sonuçları inceler ve bunun değerlendirmesi hastaya iletilir.

Check up Ne Kadar Sürer?

Check-up işlemleri genellikle başlandığı gün içerisinde sonlanmakla birlikte bazı ekstra tahliller eklendiği durumlarda ertesi güne devredebilir. Bazı tahlillerin sonuçları da geç çıkabildiği gibi net bir sonuca ulaşmak bir iki günü bulabilmektedir.

Check up Neden Yaptırmalısınız?

Var olan bir hastalığın tespiti ya da bilinmeyen bir hastalığın erken tanısı için check-up yaptırılması gerekmektedir.

Tıkla ve Bu Yazıya Oy Ver!
Toplam: 0 Ortalama: 0]
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Sosyonom - Kurucu

Yorum Yap