Zirkonyum Kaplama Nasıl Uygulanır?
  1. Ana Sayfa
  2. Uncategorized

Zirkonyum Kaplama Nasıl Uygulanır?

0

Diş hekimi tarafından alınan ağız ve diş ölçüsüyle belirlenmiş İzmir zirkonyum kaplama renge göre özel alanlarda kaplamalar hazırlanır. Zirkonyum kaplamanın hazırlanması ortalama olarak 1 hafta sürer. Hazırlanmış zirkonyum kaplama ilk süreçte doktor tarafından hastanın dişlerine geçici olarak yapıştırıcı uygulanmaktadır.

Yaklaşık 10 günlük deneme sürecinin bitiminde hastanın diş kaplaması ile rahatlayıp rahatlamadığı, diş kaplamasının tam ölçülerde olup olmadığı veya farklı problemlerin olup olmadığına göre doktor tarafından karar verilmektedir.

Geçici kaplamanın uygulanmasından sonra sıcak ve soğuk hassasiyetine yönelik ince koruyucu kaplama uygulanmaktadır. Hasta diş kaplamasında deneme sürecinin bitiminde bir sorun olmadığında özel yapıştırıcı kullanılarak İzmir zirkonyum kaplamalar diş hekimi tarafından dişlere kalıcı olarak yapıştırılmaktadır. Bu aşamaların sonunda işlem gerçekleşmiş olur ve hasta diş hekiminin yönlendirmesi ile kontrollere gitmektedir.

Zirkonyum Kaplama Avantajları Nelerdir?
Zirkonyumun ışığı geçirici özelliği vardır. Bu nedenle doğal kaplama çeşididir. Doğal diş görünümü isteyenlere uygulanır. Metal alerjisi bulunan hastalara göre uygundur.
Zirkonyum maddesinin vücuda herhangi bir zararı olmaz. İmplant üzerine uygulanabilmekte, titanyumla zirkonyum olumsuz bir etkileşim göstermemektedir. Tedavisi uzun sürmez, 7-10 gün içinde tamamlanabilir.

Zirkonyum Kaplama Kimler için Uygundur?
Diş yapısı tam anlamıyla oturmayan hastalar için, genel de 18 yaşını bitirmeyi beklemeleri önerilir. Diş ve çene yapısı büyüme yapacağı için gerçekleştirilen zirkonyum kaplama ufak gelebilir. Bunun yanı sıra psikolojik problemlerinde dolayı dişlerini sıkan, dişlerinde kilitlenme yaşayan, sert cisimleri kemiren hastalar bulunur. Bu hastalara ilk olarak tedavi olmaları sonrasında zirkonyum kaplama yaptırmaları tavsiye edilmektedir. Bu gibi durumlar dışında;

-Diş kırığı olanlar,
-Diş eti çekilmesinden dolayı dişleri ayrı olanlar,
-Diş dizimi çok uzun, çok kısa şekilde düzensiz olanlar,
-Çürük ve hasarlı dişi olanlar,
-Çapraşık dişi yapısı bulunanlar,
-Diş beyazlatmanın yetersiz olduğu durumlarda dişlerin rengini beyazlatma amacında olanlar,
-Düzensiz diş dizimlerinden dolayı dudak kapama problemi olanlar,

Zirkonyum Kaplama Yaptıranlar Memnun mu?
Zirkonyum diş yaptıranların yorumları genel olarak iyidir. Kullananların birçoğu yaptırdıkları uygulamadan oldukça memnundur ve şikayette bulunmazlar. Ayrıca diş teli taktırmak yerine uygulamayı yaptıranlar da bulunur.
İzmir Zirkonyum diş yaptıranların, tedavinin iyi olduğunu ve gülüşlerin düzeldiğini, daha özgüvenli güldükleri söylenmektedir.

Kaplama Sırasında Ağrı Olur mu?
Diş kaplama işlemi esnasında, kaplamanın yapılacağı diş için kesim işlemleri lokal anestezi olarak yapılır ve kesim işlemlerinden sonra sıcak ve soğuğa karşın dişi dayanıklı duruma getirebilmek için geçici kaplama yapılmaktadır. Diş kaplama esnasında hastaların az bir kısmında hafiften sızlama görülmekte fakat genellikle bir ağrı ya da sızı olmadan süreç tamamlanmaktadır.

Kaplama İşlemi Ne Kadar Sürer?
Hastanın dişlerine bağlı bir şekilde 2 ile 4 arasında değişebilecek seanslarda diş kaplamanın iyi bir şekilde yapıldığına dair emin olunmalıdır. Estetik kaygıları da üzerinde taşıyıp yapılan işlemlerden olduğundan diş kaplama sürecini aceleye getirmeden kaplamanın etkisini iyi bir şekilde göstereceğinden emin olana kadar tedavi aşamasının devam edilmesi sağlanmaktadır.

İmplant Diş Kimler İçin Uygundur?
İzmir İmplant
tedavisi 18 yaş üzeri, çene ve yüz gelişimini tamamlayan kişilere uygulanmaktadır. Tedavi öncesinde çene yapısının implanta uygunluğunun olup olmadığı çekilecek röntgenler ile tespit edilmektedir. Şeker hastalarında tedavi öncesinde hastalığın düzene girmesi gerekmektedir. Kan sulandırıcı ilaç kullananlarda tedavi öncesinde ilaçlar kesilmektedir. Kemik erimesi bulunanlar uygun tedavinin alınmasından sonra implant tedavisi görebilmektedirler.

İmplant Diş Faydaları Nelerdir?
Kişinin eksik dişleri bulunuyorsa kendisini kötü hissetmesi oldukça normaldir. Ancak implant diş tedavisiyle kişi özgüvenini tekrardan kazanabilir ve kendine güvenen, hayatından keyif aldığını gösteren ve rahat gülüşün sahibi olabilmektedir.
Diş uygulamasının tercih edilmesindeki en büyük ve önemli sebeplerden biri İzmir implant diğer uygulamalara göre çok daha kalıcı seçenek olması. İmplantlara yeterince ve düzgün olarak özen gösterildiği zaman, sağlıklı ve doğal dişler kadar uzun zaman dayanabilmektedirler.

İmplant tedavisinin en dikkat çeken Faydaları şu şekildedir:
-Doğru konuşma yeteneği
-Doğru olarak çiğneme yeteneği
-Çene kemiği yapısının korunması
-Dişlerin doğal görüntüsünü ve fonksiyonun tekrardan kazanılması
-Yüz estetiği oluşumu ve düzenlemesi

İmplant Diş Yaptırmadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?
Eksik olan dişlerin fonksiyonunu ve estetiğini sağlayan implant diş tedavisinde dikkat edilmesi gerekli noktalar bulunur. Bunlardan biri, implant tedavisi için kullanılan vidaları boyutları ve genişliklerinin çene yapısına uygunluğudur. Çene kısmına vidaların yerleştirilmesinde gerekli yere ihtiyaç bulunur.

İmplant Diş Tedavisi Kaç Aşamadan Oluşur?
Genel de her implant tedavi süreci 5 aşamadan oluşur. Yalnızca tek dişin değişimi gerekli olup olmadığına ya da kapsamlı düzenlemeye ve tasarıma ihtiyacın olup olmadığına bakılmamaktadır.
İhtiyaca göre doğru tedavi metodunu belirleme de diş doktorunuz başlangıç aşamasını değerlendirmektedir. Sonrasında kişiye yönelik vaka planlaması gerçekleştirilir. Vaka planlamasında da şu detaylar vardır:
-Modelleme
-Bilgisayarlı Tomografi
-Gerektiği zaman spesifik fonksiyonel testler
-Röntgen görüntüleri
-Panoramik röntgen görüntüleri

İmplant Neden Tercih Edilmeli?
Diş, kemikten meydana gelen bir yapıdır. Kemikte oldukça hayati öneme sahiptir ve canlı bir sistemdir. Kemiğin canlı yapısı, ısırma becerisi gerçekleşmediği zamanda, kemiğin yavaş yavaş zayıfladığı ve süreç içinde kaybolduğu anlamındadır. İmplant tedavisi de bu kaybı önlemekte çünkü tahmin edildiği zamanda önemli bir etkisi bulunur. İzmir İmplant diş tedavisi çene kemiğini eğitmektedir.
Çene kemiğinin eğitimi de kemiğin ve diş etlerinin uzun süreçte korunmasına destek sağlar. İmplantlar ile ağızda yapılan düzenleme ve tasarım ağız tümüyle doğallık hissiyatı yaratmaktadır.

Diş Estetiği Nedir?
Dış görünümü çok iyi bir duruma getirmek için İzmir diş estetiği günümüzde uygulanan ve en fazla tercih edilen estetik operasyonlardandır. Dış görünüm insanların kendisini çok daha iyi hissetmesi için hem sosyal hayatında çok önemli olmakla diş yapısıyla ilgili estetiksel problemler diş estetiğiyle giderilmektedir.
Genetik yapı, çevresel faktörler, yaşın ilerleyişi gibi nedenlerden ötürü kişilerin vücutlarında bazı fiziksel yapıyla alakalı farklılık oluşabilmektedir. Oluşan problemleri giderebilmek için birçok yöntem ve teknik kullanılmaktadır. Diş estetiğiyle kişilerin çok iyi gülüşe ve sosyal hayatlarında kendilerini çok iyi hissetmesini sağlamaktadır.

Diş Estetiği Nasıl Yapılır?
Dişlerin genel görüntüsünde sorun olanların çok iyi görünüme ve gülüşte olması için tercih ettikleri işlem olan diş estetiğiyle diş yapısı ile ilgili birçok problem çözüm kavuşturulmaktadır. İzmir Diş estetiği uygulamasında, uzman doktor gereken muayeneleri yaptıktan sonra kişilerin ihtiyacına göre uygulanacak yöntemleri belirlemektedir.

Diş estetiğiyle ağızda yer alan ortodontik sorunlar, çene uyumsuzluğu, dişte oluşan gelen renk bozukluğu, çarpışık dişler gibi birçok sorunun giderilmesi mümkündür. Kronik muayeneden sonra, radyolojik muayene yapılır. Kişinin çene profil ölçüsü alınıp ihtiyaçlar belirlenmektedir. Sonrasında sorunlu yapılan tedavisinde planlama süreci ve tedavi haritası belirlenmektedir.

Diş Estetiği Tedavisi Yöntemleri Nelerdir?
Pembe estetik, lokal anestezi altında genel de lazerle diş eti kesimi ya da diş etinin şekillendirilmesi gerçekleştirilerek diş boyutları uzatılır, böylelikle diş eti görünümü azaltılır ya da diş etlerinde seviyeleme gerçekleştirilerek asimetriler giderilmektedir. Diş eti oldukça kızarık ve şiş ise önceden subgingival küretaj uygulamasıyla uyuşturulup uygulanmaktadır. Gülme estetiği, yaş sınırlaması olmadan diş eti ve yapısı bu tedaviye göre olan her hastaya yapılmaktadır.

Diş Estetiği Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
-Hastalar, diş estetiğinden sonra tükürmekte, bölgeye dokunulması ve dudakla yanağı çekiştirilmesinden kaçınılmalıdır.
-Uygulama gerçekleştirilen nokta doktorun tavsiye ettiği gibi fırçalanmalıdır.
-Özellikle ilk 3 gün yumuşak yiyecekler yenmelidir.
-Kalp atışını yükseltecek ve kanamaya neden olacak hareketlerden mutlaka kaçınılmalıdır.

Diş Estetiği Fiyatları
İzmir Diş estetiği
fiyatları uygulanan hastaneye ve işlemlerin çeşitliliğine göre farklılık gösterir. Her insanın dişinde ve diş etlerinde meydana gelen problemler değişiklik gösterir ve bu problemlerin tam anlamıyla neden kaynaklandığı, tedavi de hangi yöntemlerin gerekli olduğunu belirlemek detaylı bir muayene aşamasını gerektirir. Hastaların doktorlar ile birebir görüşmesi, muayene olması ve şikayetlerini açıkça dile getirdikten sonra sürecin gerekliliğini uzmanlardan öğrenmesi ve fiyat alınması doğru olandır.

 

 

Tıkla ve Bu Yazıya Oy Ver!
Toplam: 0 Ortalama: 0]
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Sosyonom - Kurucu

Yorum Yap