Jinekomasti Nedir ve Neden Olur?
  1. Ana Sayfa
  2. Uncategorized

Jinekomasti Nedir ve Neden Olur?

0

Radyolojik muayeneden sonra meme dokusunun ne kadarının meme dokusu ne kadarının yağ dokusu olduğu saptandıktan sonra yapılmaya uygun ameliyatlar değerlendirilir ve yapılır. Yan etkileri sıklıkla görülmemektedir fakat zaman zaman bazı hastalarda dağınık yağ kitleleri bir zaman sonra ortaya çıkabilir veya yaşlılıkta dokuda sarkma görülebilir. Bazı komplikasyonlara meme ucu dikimi gerektiğinde nadiren de olsa dokunun deriyi tekrar tutmadığı görülmektedir.

Jinekomasti Nasıl Uygulanır?

Jinekomasti adı verilen erkeklerde gelişen genellikle hormonsal dengesizliğin bir sonucu olarak ortaya çıkar. Erkeklerde jinekomasti testosteron hormonunun seviyesi düştüğünde ve östrojen seviyesinin gereğinden fazla arttığında görülür. Jinekomasti, hormonsal olmayan rahatsızlıklar, ilaçlar, bitkisel ürünler veya çeşitli hastalıklardan kaynaklanabilir.

Jinekomasti Tipleri Nelerdir

Jinekomasti 3 tipte sınıflandırılabilir:

Glandüler jinekomasti: Glandüler jinekomasti, kadın göğsüne benzeyen sertleşmiş, süt üretmeyen meme bezlerine sahiptir.

Yağlı jinekomasti: Yağlı jinekomasti esas olarak yağ dokusudur. Meme bezi dokusu artmaz. Fazla kilo ve kayıp bu tip jinekomastiye neden olur.

Karışık jinekomasti: Karışık jinekomasti, fazla glandüler ve yağ dokusunun birlikte görüldüğü bir jinekomasti türüdür.

Kimlerde Jinekomasti Görülür?

Jinekomasti, Erkeklerde meme ve meme uçlarının çoğunlukla glandüler dokuda iyi huylu aşırı büyümesine jinekomasti denir. Erkek ve kadın memelerinin yapısı aynı olmasına rağmen erkek memelerinin kadın memelerine göre daha küçük olmasının nedeni erkeklik hormonu östrojenin yeterince bulunmamasıdır. 3 yaşam evresinde yaygındır; yenidoğanlarda, gençlerde ve orta yaşlı erkeklerde.

Ülkemizde her üç erkekten birinde jinekomasti görülmektedir. Bazı hastalarda ağrı ve ızdıraba neden olabilse de sağlığa zararlı değildir. Ancak genç ve yetişkin erkekler, yüzme ve spor gibi fiziksel aktiviteler sırasında kafa karışıklığı ve tereddüt gibi hoş olmayan duyumlar yaşayabilirler. Birçok erkek için jinekomasti güvensizlik, içe dönüklük ve duruş sorunlarına neden olabilir.

Jinekomasti Belirtileri Nelerdir?

  • Göğüs ağrısı
  • Göğüs ağrısı ve ağrı
  • Bir veya iki meme ucundan akıntı yok
  • Meme boyutunda farklılık
  • Meme ucunda yumru
  • Koltukaltında şişmiş lenf düğümleri

Jinekomasti Nasıl Tedavi Edilir?

Çapı 6 cm’den fazla olan ve uzun sürmeyen şikayetlerde  hastaya cerrahi işlem uygulanmalıdır. Jinekomasti ameliyatı en etkili ve kesin tedavi yöntemidir.

Gıdı Estetiği Nedir?

Gıdı estetiği, çenenin alt kısmında ve boynun başlangıcında bulunan kısımdır. Bazen çene bölgesindeki yağ tabakası büyüyebilir veya çene derisi gevşeyebilir. Bu sayede çene çok daha görünür hale gelir ve bu durum birçok kişide estetik kaygıya neden olur.

Gıdı Estetiği Hangi Yaşlarda Uygulanır?

Her yaş için uygundur. Gençlerde estetik kaygıların yoğunluğu sebebiyle uygulamada şıklık yaşanıyor.

Gıdı Estetiği İyileşme Süreci

Medikal gıdı estetiği ameliyat istemeyen kişilerin başvurduğu bir işlemdir. Ameliyatsız çene estetiği işlemleri ile cerrahi işlemler arasındaki temel fark kalıcı olmamasıdır. Ameliyatsız çene estetiğinde birden fazla yöntem kullanılır. Birincisi Thermage adı verilen monopol radyo frekans dalgalarıdır. Bu radyo frekansları sayesinde çene bölgesinde cilt altında ısı açığa çıkar ve bölgeyi sıkılaştırmayı amaçlar.

Ayrıca, çenenin negatif görüntülerini ultrason kullanarak kaldırmak mümkündür. Ultrason işlemi sırasında ses dalgaları çeneye yönlendirilir ve bu ses dalgalarının etkisiyle bölgedeki yağ dokusu küçülür.

Gıdı Eritme Kaç Seans Uygulanmalıdır?

Maksimum 6 sanste sonucu ulaşmak hedeflenmektedir. Bazen 3 seans yeterli olabilmektedir.

Gıdı Estetiği Fiyatları

Gıdı estetiği fiyatları birçok faktöre göre değişebilmektedir. Bu fiyatlara daha çok rahatsızlığın boyutu belirlemede esas alınır.

Jawline (Çene) Dolgu Nedir?

Çene hattının daha güçlü ve simetrik hale getirilmesi işlemine çene büyütme denir.

Jawline Dolgusunun Yüzdeki Etkileri Nelerdir?

Birçok kadın daha yumuşak, daha feminen bir çene çizgisi isterken, birçok erkek de daha keskin, daha belirgin bir çene çizgisi ister. Çene dolgu teknolojisi sayesinde geçici dolgular ile sadece 15 dakikada simetrik ve güzel çenelere sahip olabilirsiniz.

Jawline Dolgusu Nasıl Yapılır?

Uygulama öncesi çene hattında doldurulacak alanlar belirlenir ve bu yere işaret yapılır. Daha sonra bölgeye lokal anestezik krem ​​sürülür ve jawline dolgu işlemi gerçekleştirilir.

Jawline Dolgusu Kalıcı mıdır?

Bu jawline dolgu çeşidi 3 yıla kadar gidebilmektedir.

Jawline Dolgu ile Daha Genç Bir Görünüm Elde Edilir Mi?

İşlem sırasında çenenin farklı bölgelerine az miktarda dolgu jeli enjekte edilir. Bu işlem bölgenin hatlarını değiştirerek cildi içten dışa doğru dolgunlaştırır. Sonuç, daha net, daha iyi görünen bir çene çizgisidir. Jawline dolgu, çene çizgisinde sarkan gevşek derinin doldurulmasına yardımcı olur ve bölgenin daha genç görünmesini sağlar.

Tıkla ve Bu Yazıya Oy Ver!
Toplam: 0 Ortalama: 0]
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Sosyonom - Kurucu

Yorum Yap