Hangi İmplant Türü En İyisidir?
  1. Ana Sayfa
  2. Uncategorized

Hangi İmplant Türü En İyisidir?

0

Ülkemizde uzun zamandır kullanılmakta olan implant tedavisi malzemelerinden titanyum oldukça sağlam ve dayanıklıdır. Bununla birlikte, İsviçre ve Almanya menşeili implantlar en kaliteli ürünlerdir. Bir de piyasada son yıllarda kendini ispatlamış olan Kore asıllı implantlar da tercih edilebilir. Yerli implant ürünleri de birçok diş hekimi tarafından kullanılıyor.

Aynı zamanda; implant tedavisi sürecinden önce uyumluluk sorununu aşmak için kemik yapısı ve ağız hijyeni mutlaka gözden geçirilmelidir.

İmplant Diş Kimler İçin Uygundur?

18 yaş üzerindeki çene ve yüz gelişimini tamamlamış tüm bireyler implant tedavisi için uygundur. Bu yüzden, tedavi öncesinde çene yapısının tedaviye uygun olup olmadığını tespit etmek için röntgen çekilir. Eğer kişi şeker hastası ise hastalığının kontrol altına alınmış olması gerekir.

İmplant Diş Faydaları Nelerdir?

Hem sağlıklı hem de doğal diş sadece kişinin kendi dişidir ancak kaybedilen dişin yerine ise aynı sağlam ve dayanıklılıkta implant diş vardır. Uzun süreli tedavi çözümü olan implantlar diş endişesi yaşamadan yaşamın keyfini çıkarmanızı sağlıyor.

İmplant Diş Yaptırmadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tedaviye başlamadan evvel ağız hijyenini korumak son derece önemlidir. Ve yine ağız sağlığını bozacak zararlı alışkanlıklardan uzak durmalıdır.

İmplant Diş Tedavisi Kaç Aşamadan Oluşur?

Kemik kaybınız olmadan kemik sağlığınızı da korumuş olursunuz. Tedavi aşamalar:

  • Muayene
  • Planlama
  • Operasyon
  • İyileşme süreci
  • İmplantın yerleştirilmesi
  • Protezlerin yapımı

Güzel ve sağlıklı gülüşlerle özgüveniniz artar.

Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

İlk önce gülüş tasarımı tedavilerinde hastanın beklentilerini dinleyerek estetik amaçlar belirlenir ve ihtiyaçlarına göre planlanır. Ağızdan alınan ölçülerle modeller belirlenir. Bilgisayar ortamında yapılan ölçümlerle yüz şekline uygun hesaplamalar yapılır. Hastaya gösterilen dijital görünümlerle birlikte bir planlama yapılarak ortodontik tedavi ve implant tedavileri yapılır. Daha sonra diş beyazlatma işlemlerine geçilir. Gerek görülmesi halinde zirkonyum kaplama yapılır. Hedeflenen tasarımın son şekli verilir.

Gülüş Tasarımı Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Hastaların ihtiyaçlarına göre gülüş tasarımı tedavi yöntemleri uygulanır. Bunlar arasında, gingivektomi, diş beyazlatma, implant ve protez uygulamaları, porselen lamine ve zirkonyum kaplamalar ve tel tedavisi gibi ortodontik tedavileri sayılabilir.

Gülüş Tasarımı Tedavi Fiyatları

Günümüzde gülüş tasarımı tedavi fiyatları için standart bir rakamdan söz etmek mümkün değildir. Gülüş tasarımı tedavisinde uygulanacak yöntem ve tekniklere göre diş hekimi muayene eder ve hastanın talep ve ihtiyaçlarına yönelik olarak bir planlama yapar. Fiyatlar bu şekilde belirlenmiş olur.

Zirkonyum Kaplama Nasıl Uygulanır?

Son dönemlerin popüler diş materyali haline gelen zirkonyum kaplama diş tedavilerinde beyaz ve dayanıklı olması nedeniyle tercih ediliyor. Doğal ve estetik görünümlü zirkonyum kaplama diğer diş kaplama tedavileri ile aynı şekilde uygulanır.

Zirkonyum Kaplama Avantajları Nelerdir?

Diş tedavilerinde en sık kullanılan malzemelerden biri olan zirkonyum kaplama tedavilerinde sıklıkla tercih edilir. Dayanıklı ve sağlam bir malzeme olan zirkonyum gülüşünüzü düzeltmenize yardımcı olur ve böylece özgüvenli gülüşler kazanmanızı sağlar. Doğal ve estetik görünümleri ile güçlü dişlere sahip olabilirsiniz.

Zirkonyum Kaplama Kimler İçin Uygundur?

Diş ve çene kemiği gelişimini tamamlamış 18 yaş üzerindeki herkes zirkonyum kaplama yaptırabilir.

Zirkonyum Kaplama Yaptıranlar Memnun Mu?

Genel kapsamda zirkonyum kaplama yaptıranların birçoğu iyi yönde yorum yapıyor. Büyük çoğunluğu memnun olan hastaların ilerleyen dönemlerde de hiçbir sorun yaşamadığı gözlemlenmiştir.

Zirkonyum Kaplama Sırasında Ağrı Olur Mu?

Genel anlamda zirkonyum kaplama sırasında veya sonrasında bazen ağrı oluşabilir. Lokal anestezi ile uygulanan bu yöntem çok az sızı oluşturabilir.

Zirkonyum Kaplama İşlemi Ne Kadar Sürer?

Hastaya geçici olarak takılan zirkonyumlar bir hafta veya 10 gün kadar hastanın ağzında değerlendirildikten sonra sorun olmaması halinde kalıcı zirkonyum kaplama yapıştırılır.

Tıkla ve Bu Yazıya Oy Ver!
Toplam: 0 Ortalama: 0]
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?

Yazar Hakkında

Sosyonom - Kurucu

Yorum Yap