Akıllı Lensler
  1. Ana Sayfa
  2. Uncategorized

Akıllı Lensler

0

Uzak, yakın ve orta görüşü gibi görme fonksiyonunu kaybetmeden gözün doktorlar tarafından cerrahi operasyon ile göze yerleştirilen akıllı Lensler gözün tekrar görmesini sağlamaya yarayan bir tekniktir.

Akıllı Lenslere Neden İhtiyaç Duyulur?

Çoklu odak problemi yaşayan kişiler, göz lazer tedavisine uygun olmayan kişilerde ve görme fonksiyonlarını kaybeden kişiler akıllı lens uygulamasına ihtiyaç duyan kişilerdir. Bu kişiler bu lensle tekrar sağlıklı bir şekilde görür.

Basliksiz 1 1

Birçok kişi akıllı lens sayesinde kaybettiği görme fonksiyonunu tekrar kazanarak görmeye başlamıştır. Son teknoloji harikası olan bu lens göze yerleştiriliyor ve kişinin hayatı boyunca görme sorunu yaşamasını engelliyor. Genel olarak pek çok insan görme ile ilgili sorun yaşamakta ve bunun için ameliyat olmaktadır. Doğuştan gelen genetik ya da zaman içinde gözün bozulması ve gözde katarakt oluşması ile göz eskisi kadar iyi bir şekilde görmemekte ve insanlar günlük görme ihtiyacını karşılayamamaktadır.

Çok Odaklı Göz İçi Lens Çeşitleri Nelerdir?

Çok odaklı göz içi lensler günümüzde üç şekilde kullanılmakta. Bunlar ise monofokal tek odaklı lens, bifokal iki odaklı lens ve trifokal üç odaklı lens.

Akıllı Lens Operasyonu Nasıl Gerçekleştirilir?

Genel kapsamda akıllı lens operasyonunda gözlere damla damlatılır ve uyuşturulur. Göz doktoru gözde bulunan lensi çıkarır ve tekrardan yerine akıllı lensi takar ve göz bandıyla gözü kapatarak ameliyatı bitirir.

Ameliyat Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Geniş kapsamda akıllı lens ameliyatı sonrasında hasta doktorun verdiği ilaç ve damlaları düzenli bir şekilde kullanmalıdır. Ayrıca ilk bir hafta yatış şekline dikkat etmeli ve yüz üstü yatmamalıdır. 1 hafta da gözü suyla temastan uzak tutulması gerekir.

Akıllı Lenslerin Avantajları Nelerdir?

Tercih edilen akıllı lens operasyonu ağrısız ve acısız bir işlemdir ve 10 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanır. Akıllı lens ömür boyu kullanılmaktadır. Bu lensler sayesinde hastanın her türlü görme sorunu çözüme kavuşturur.

Basliksiz 1 2

Akıllı Lens Fiyatları

Uygulanan akıllı lens fiyatları hastanın ihtiyacına ve isteğine göre değişmektedir. Bu lenslerin ücretleri de firmalara göre farklı olmaktadır.

Katarakt Tedavisi Nedir?

Katarakt tedavisinde başlangıç olarak doktorlar genel olarak bazı ilaç kullanımı ve gözlük kullandırır. Ancak bunlar hastayı bir süre idare eder kesin ve daha güvenilir bir çözüm için kişiler katarakt ameliyatı olmalıdır.

Katarakt Ameliyatı Ne Zaman Gerekir? Kimler Olmalıdır?

Genel kapsamda katarakt ameliyatı için kişinin görme fonksiyonun büyük oranını kaybetmesi ve gözün tedavi için sürecin devam edilememesi zamanda gerekir. Katarakt ameliyatını görme azlığı yaşayan ve bunun sonucunda şaşılık başlayan ve göz tansiyonunu yükselten herkes olmalıdır.

Bu noktada bilimin sayesinde son derece başarılı bir şekilde gerçekleştirilen katarakt ameliyatı ile kişilerin hastalıkları tedavi edilmektedir.

Katarakt Nasıl Oluşur? Belirtileri Nelerdir?

Katarakt, zamanla kişilerin gözün içinde bulunan sağlıklı lensin bozulması ve değişmesi ile oluşur. Gözde görme gibi sorunlar başladıysa, bulanık görme, sık gözlük numarası değişme, gözleri sürekli ovalama, bir gözle çift görme ve renklerde soluklaşma gibi etkenler kataraktın belirtileri olarak gözlenmekte ve bunun için gerekli olan şey katarakt ameliyatı yapılmasıdır.

Katarakt Türleri Nelerdir?

İnsanların gözlerinde oluşan katarakt türleri şu şekildedir; nükleer katarakt, kortikal katarakt, posterior subkapsüler katarakt ve doğuştan katarakt.

Retina Dekolmanının Nedenleri Nelerdir?

Görme kaybı ile sonuçlanabilecek retina dekolmanı hastalığının nedenleri ilerleyen yaşla beraber gözün içinde sıvının azalması, gözde yaralanma, katarakt ameliyatı geçirilmiş olma ve yüksek miyop gibi etkenlerdir.

Retina Yırtığı ve Dekolmanı Nasıl Teşhis Edilir?

Göz tomografisi ve anjiyo ile retina dekolmanı teşhis edilebilir. Doktorlara muayene olarak da olup olmadığı teşhis edilebilir.

Retina Dekolmanı İçin Risk Faktörleri Nelerdir?

Genel kapsamda retina dekolmanı ciddi bir hastalıktır ve kendi kendine iyileşemez ve eğer tedavi edilmezse körlük ile sonuçlanır.

 

Retina Yırtığı ve Dekolmanı Nasıl Tedavi Edilir?

Alanında uzman göz doktorları tarafından muayene edilerek ameliyat ile retina dekolmanı tedavi edilmektedir.

Tıkla ve Bu Yazıya Oy Ver!
Toplam: 0 Ortalama: 0]
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Sosyonom - Kurucu

Yorum Yap